Mercedes overweegt nauwere samenwerking klantenteam

jm1825ma261

Mercedes staat open voor een hechtere samenwerking met een van de klantenteams Williams of Force India. De Duitse stal kijkt daarbij naar het model dat Ferrari en Haas F1 hanteren.

Die laatste twee teams delen niet alleen een motor, maar hebben ook een verregaande technische samenwerking die - gezien de resultaten - voor beide partijen lijkt te werken.

Mercedes-teambaas Toto Wolff ziet zo’n alliantie met een van de klantenteams wel zitten: "Ik denk dat we hebben gezien dat het systeem met Ferrari en Haas werkt, voor beiden. Natuurlijk gaat ons denken ook in die richting, of het nu een coöperatie met Williams of Force India zou zijn. Maar we zitten momenteel midden in een zware strijd voor de wereldtitel en we moeten prioriteiten stellen."

Mocht Mercedes de banden met een klantenteam willen aanhalen dan lijkt Force India de meest voor de hand liggende kandidaat. Claire Williams heeft al aangegeven niet te zitten wachten op een rol van ‘tweede team’. Volgens de teambaas van Williams zal de renstal van haar vader altijd een onafhankelijke constructeur blijven. Bij Fore India ligt dit wat anders: het team uit Silverstone zou de ondersteuning in financieel zware tijden goed kunnen gebruiken.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden