Mercedes richt vizier op huidige rijders voor line-up 2019

M147638

Het Formule 1-team van Mercedes heeft voor volgend jaar nog geen enkele coureur onder contract staan. Teambaas Toto Wolff heeft aangegeven dat de stal op dit moment niet verder kijkt dan naar de huidige Mercedes-coureurs Lewis Hamilton, Valtteri Bottas en protegé Esteban Ocon.

Silly Season lijkt dit jaar eerder te starten dan normaal. De reden hiervoor is dat een aantal coureurs bij de topteams nog geen contract heeft voor volgend jaar. Niet alleen Hamilton en Bottas, maar ook Kimi Raikkonen en Daniel Ricciardo hebben op papier nog geen zitje voor 2019. De spil in de rijdersmarkt lijkt op dit moment Ricciardo te zijn. Red Bull wil de Australiër graag voor de stal behouden, maar Ferrari en naar verluidt ook Mercedes staan volgens de geruchten klaar om hem in te lijven.

Wolff spreekt dit vooralsnog tegen: "We kijken op dit moment niet naar coureurs buiten de Mercedes-stal. De prioriteit ligt bij het steunen van onze twee rijders. Het is net als wanneer je blij bent met je vrouw, dan kijk je ook niet verder! We zijn nu met onze twee 'vrouwen' of zelfs drie wanneer je Ocon ook meerekent, dus we kijken daar nu niet naar."

"Geef ons nog een paar races. Laten we het Europese seizoen naar behoren starten, naar Canada gaan en dan de intensieve maand juli afronden [er worden vier races in die maand verreden, red.] Daarna heb ik een beter beeld," aldus de Oostenrijker.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden