Mercedes-teambaas huiverig voor rare ongelukken

M154046

Als het aan Toto Wolff ligt zal zijn team het pas rustiger aan doen wanneer Lewis Hamilton zijn vijfde wereldtitel in de knip heeft. Ondanks de ruime marge van 67 punten ten opzichte van titelrivaal Sebastian Vettel is de teambaas zich bewust dat een raar ongeluk zomaar roet in het eten kan gooien.

“Rare ongelukken gebeuren overal”, aldus Wolff, “één DNF achter je naam en je voorsprong kan als sneeuw voor de zon verdwijnen.” De Oostenrijker begrijpt dat het er voor de buitenwacht met nog vier races te gaan niet naar uit ziet dat Hamilton de titel nog zal kunnen verspelen, maar blijft op zijn hoede: “Het is en blijft autosport.” Gevraagd naar waar Wolff dan precies bang voor is geeft hij als antwoord: “Ik wil er niet eens over nadenken dat hij (Hamilton) een vinger zou kunnen breken. Alles kan gebeuren in deze sport.”

Karma

De realiteit is dat de Brit tijdens de komende Grand Prix van de Verenigde Staten reeds zijn vijfde mondiale kroon kan opeisen wanneer hij acht punten of meer haalt dan Vettel. Met nog drie races te gaan zouden beide kemphanen dan theoretisch nog gelijk kunnen eindigen, maar wint Hamilton op basis van een hoger aantal overwinningen. Wolff praat er liever niet eens over: “Ik wil er niet te lang over nadenken, dit is ook karma namelijk. Laten we gewoon naar Austin gaan en de klus klaren. Laten we een goed weekeinde rijden en dan hopelijk het kampioenschap binnenhalen.”

Opmerkelijk genoeg is Wolff in dit stadium niet meer bezig met de prestaties van Ferrari. “Zelfs toen we achter stonden hebben we steeds alleen maar naar onszelf gekeken”, aldus Wolff. Zij (Ferrari) hadden een sterk weekeinde in Spa-Francorchamps, en wij presteerden ondermaats. Sindsdien hebben we voortdurend geprobeerd alles uit ons pakket te halen, uit de wagen, uit de rijders. Achteraf de juiste tactiek.” Mercedes heeft na de Belgische Grand Prix geen race meer verloren en staat in het constructeurskampioenschap 78 punten voor op Ferrari.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden