sundayitaly10-1553441

Charles Leclerc en Lewis Hamilton vochten gisteren tijdens de Grand Prix van Italië een fascinerend duel uit, waarbij de Monegask tot op het randje ging om de regerend wereldkampioen achter zich te houden.

De strijd was zo hevig dat de Ferrari-coureur in de 23ste ronde zelfs de zwart-witte vlag te zien kreeg. Deze waarschuwing volgde op een incident waarbij Hamilton in de tweede chicane de run-off moest opzoeken nadat hij bij een inhaalpoging buiten de baan werd gedwongen.

Mercedes-teambaas Toto Wolff vond de actie van Leclerc veel te agressief, zo zei hij voor de camera van Sky Sports: "Laat ik voorop stellen dat Leclerc vandaag geweldig heeft gereden en dat hij de overwinning heeft verdiend. Maar hij reed erg agressief." En tegen de verzamelde pers voegde Wolff er later aan toe: "Het was een harde race, misschien zelfs over de lijn. Het is aan Lewis te danken dat er geen incident is geweest. Maar goed, wat kun je er aan doen? Geef je een leidende Ferrari op Monza een tijdstraf van vijf seconden? Dat is echt geen optie want dan zouden we hier onder politiebegeleiding weg moeten."

Ook Hamilton vond de manoeuvre van Leclerc gevaarlijk. De Engelsman gaf na de race aan met de jonge Monegask in gesprek te willen.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden