M206429

Mercedes houdt een slecht gevoel over aan de Grand Prix van Duitsland. Het automerk trok de afgelopen dagen werkelijk alles uit de kast om het eigen feestje van 200 Grand Prix-starts en 125 jaar autosport groots te vieren, maar kreeg uiteindelijk het deksel lelijk op de neus.

Lewis Hamilton was van pole vertrokken, maar eindigde de race op P11, terwijl de van de derde plaats gestarte Valtteri Bottas vlak voor tijd spinde en uitviel. Teambaas Toto Wolff was na afloop dan ook niet te spreken over de prestatie van de Zilverpijlen: "Dit doet pijn tot op het bot. Een rampzalig resultaat. We hadden een prima start met een goede racesnelheid. Vervolgens waren er incidenten, een crash, moeilijke omstandigheden, verkeerde keuzes en uiteindelijk staan we met lege handen nadat we in de openingsrondes één en twee lagen.

Meest tot de verbeelding sprak de volslagen mislukte pitstop van Hamilton die door een spin naar binnen moest voor een nieuwe neus:

Wolff voerde nog wel wat aan ter verdediging van zijn pitcrew: "Het incident met Lewis gebeurde vlak voor de ingang van de pitstraat. We waren dus niet voorbereid toen hij binnenkwam en maakten de verkeerde call."

Hamilton zelf sprak over één van zijn moeilijkste 'races in lange tijd: "Ik dacht dat ik alles onder controle had, maar we namen een risico door op slicks naar buiten te gaan en vanaf dat moment ging alles mis. Ik ging van de baan in Bocht 16  en beschadigde mijn voorvleugel."

De regerend wereldkampioen wijt een deel van zijn opmerkelijk slechte optreden aan zijn gezondheid: "Het is moeilijk om te presteren wanneer je niet honderd procent bent. Ik moet op tijd fit worden voor de volgende race."

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden