Mercedes trekt handen af van Pascal Wehrlein

1920x1080-Pascal-Wehrlein-Sauber-GP-Canada-2017

Zonder de steun van Mercedes zal Pascal Wehrlein op zoek moeten naar een stoeltje in de Formule 1. De 23-jarige Mercedes-junior neemt zo goed als zeker aan het einde van het seizoen afscheid van Sauber.

Wehrlein liet zich tot nu toe door Mercedes vertegenwoordigen, maar uitspraken van Mercedes-teambaas Toto Wolff in het Duitse Auto Motor und Sport wijzen erop dat de Duitser er in zijn zoektocht alleen voorstaat. "Op een gegeven moment moet je op je eigen benen staan", zegt Wolff. "Wij kunnen niet meer doen dan we al gedaan hebben."

Weinig keuzemogelijkheden

Veel keuze voor 2018 is er niet voor Wehrlein. Een stoeltje bij Scuderia Toro Rosso is uitgesloten zo liet Red Bull-adviseur Helmut Marko weten. "Het heeft niets met de persoon Wehrlein te maken. Hij mag dan nog zo goed zijn, maar wij zijn geen vangnet voor Mercedes-junioren."

"Williams is de enige optie", zegt Wolff. De Britse renstal zoekt voor 2018 nog een teamgenoot voor Lance Stroll. Daarvoor lijken vooralsnog drie coureurs in aanmerking te komen: Felipe Massa, Paul di Resta en Robert Kubica. De laatste twee werkten onlangs in Hongarije een test af met een bolide uit 2014.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen