Mercedes verwacht te langzaam te zijn op Imola en Portimao

door Hidde Wissels
Hamilton-bahrein-gp

Mercedes verwacht dat het tijdens de komende Grands Prix op Imola en Portimao niet aan de snelheid kan tippen van Red Bull Racing. Dat vertelt technisch directeur Andrew Shovlin aan Motorsport. 

Met een agressieve strategie en goed bandenmanagement wist Lewis Hamilton de grand prix van Bahrein naar zich toe te trekken. Hoewel Mercedes op Bahrein kon winnen, gaat het er niet vanuit dat dat ook het geval zal zijn tijdens de races in Imola en Portimao. De layout van het Bahrain International Circuit hielp de Duitse renstal en men denkt dat die in Imola en Portimao in het voordeel zullen werken van Red Bull.

''We hopen niet dat Bahrein één van onze beste circuits is''

"Ik denk dat we in hoge snelheidsbochten niet goed genoeg zijn en die zijn er genoeg in Imola en Portimao", vertelt Shovlin. "Dat is een gebied waarop Red Bull een voorsprong op ons heeft op dit moment. Bahrein is een behoorlijk uitschieter op het circuit want de achterbanden hebben het zwaar te verduren en het heeft hier echt hard gewaaid."

De Brit was erg onder de indruk van Red Bull tijdens de afgelopen wintertest en tijdens de trainingen in Bahrein. Volgens Shovlin ziet de RB16B op elk vlak er enorm goed uit.

"Als je tijdens de test en vrije trainingen naar Red Bull keek, dan zie je dat hun auto gewoon erg goed. Ze zagen er op geen enkel moment zwak uit. Hopelijk vinden we circuits die beter bij ons passen."

''We hebben nog niet alles uit ons pakket weten te halen''

Mercedes weet dat het op dit moment niet de snelste auto van de grid heeft, maar heeft het gevoel dat er genoeg potentie zit in de W12. "We denken nog steeds niet dat we de beste auto hebben, maar we denken dat we nog niet alles uit het pakket hebben gehaald. Wanneer je een auto ontwikkelt, zijn er veel gebieden die je moet gaan verkennen. Sommige daarvan hebben volgens ons niet genoeg opgeleverd. We gaan dus hard werken om de prestaties van de auto te verbeteren in de komende races, maar ik denk dat het moeilijk gaat worden. We hebben hier in Bahrein geworsteld met de achterkant van de auto en die circuits zijn wat dat betreft wat gemakkelijker. Maar we weten dat in de bochten niet onze kracht zal liggen'', besluit Shovlin.

Lees meer:

Mol: ''Als Mercedes verslagen kan worden lijkt het nu''

Bottas noemt Mercedes W12 'onbestuurbaar'

door Hidde Wissels

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden