Mercedes: “Voordeel nieuwe motor blijft niet lang"

Hamilton-Brazilie-2021

Volgens Mercedes kan Lewis Hamilton niet lang genieten van de extra kracht van zijn nieuwe motor. De motor die de Brit in Brazilië heeft laten installeren gaat hij tijdens de laatste drie races van het seizoen gebruiken, maar zal volgens het team afnemen in performance. 

Mede dankzij de verse krachtbron wist Hamilton de Grand Prix van Brazilië te winnen. Red Bull Racing en Max Verstappen hadden geen antwoord op de snelheid van de Brit op de rechte stukken. Met nog drie races in het verschiet is het verschil veertien punten tussen het tweetal, in het voordeel van de Nederlander.

“Deze motor gaan tot het eind van het seizoen gebruiken"

Een nieuwe motor kan meer vermogen geven dan een oude motor. Deze degradatie is volgens Mercedes bij de motor van Mercedes sneller te merken, terwijl de Honda-motor lang op een constant niveau kan presteren. Mercedes heeft meer vertrouwen gekregen in de betrouwbaarheid van de motor, maar geeft aan dat het voordeel van de nieuwe motor langzaam zal verdwijnen.

“Elke motor heeft een verlies in performance”, vertelt Wolff aan Autosport.com. "We gaan tot het eind van het seizoen met de motor rijden en de kracht zal minder worden."

Lewis Hamilton / Mercedes / Brazilie / Interlagos /2021
Mercedes AMG - LAT Images

Omdat Mercedes de betrouwbaarheid nu meer onder controle lijkt te hebben, gaat het team ervan uit dat een nieuwe motor niet nodig is. “Deze motor gaan we tot het eind van het seizoen gebruiken”, gaat Wolff verder. "We hebben nog steeds vragen over de betrouwbaarheid maar we hopen dat we de juiste antwoorden hebben gekregen."

Lees ook: Mercedes vraagt extra onderzoek na actie Verstappen in Brazilië

Lees ook: Verstappen blikt vooruit: “Trainingen enorm belangrijk"

Lees ook: Tijdschema Grand Prix van Qatar

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden