Mercedes wil ook na 2020 verder met Lewis Hamilton

M171737

Mercedes-teambaas Toto Wolff verwacht dat zijn coureur Lewis Hamilton binnen afzienbare tijd een nieuw contract tekent bij de Zilverpijlen. De huidige verbintenis van de 34-jarige Engelsman loopt eind 2020 af.

Her en der wordt gespeculeerd dat Hamilton eind volgend jaar weleens de overstap zou kunnen maken naar Ferrari voor één laatste kunstje, maar Wolff is er van overtuigd dat hij de vijfvoudig wereldkampioen voor Mercedes kan behouden. "Zolang wij hem de winnende auto kunnen geven, heeft Lewis geen enkele reden om een ander team te overwegen. En ook wij hebben geen enkele reden om ergens anders te kijken", aldus de Oostenrijker in de Engelse media. "Wat we met Lewis hebben afgesproken is dat we eerst het seizoen goed willen afsluiten, daarna even onze rust pakken om vervolgens te bespreken wat we in 2021 gaan doen."

Hamilton is met een geschat jaarsalaris van 42 miljoen euro de best betaalde Formule 1-coureur aller tijden. Hij staat op het punt om voor de zesde keer wereldkampioen te worden dus een nieuw contract zal ongetwijfeld een dure grap worden voor Mercedes.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen