Mexico en Rusland nemen afstand van FOPA-kritiek

AP-1XAT77SZS1W11_news

De promotors van de Mexicaanse en Russische Grand Prix hebben hun steun uitgesproken voor Liberty Media en zich gedistantieerd van de kritiek waarmee de Formula One Promoters' Association (FOPA) eerder deze week naar buiten kwam.

De FOPA vertegenwoordigt de organisatoren van zestien van de 21 Grands Prix: Abu Dhabi, Bahrein, Japan, Monaco en Rusland zijn geen lid. Maandag kwam de organisatie met een verklaring waarin zorgen werden geuit over de manier waarop Liberty Media de Formule 1 leidt.

Mexico tekende die petitie wel, maar nog geen 24 uur later heeft de organisatie van de Grand Prix van het Amerikaanse land een nieuwe verklaring afgelegd waarin het juist afstand neemt van de eerdere uitspraken: "Formula One Gran Premio de Mexico staat volledig achter het werk dat de nieuwe eigenaren van de Formule 1 doen. Het nieuwe Formule 1-bestuur luistert en is gevoelig voor onze zorgen en blijft nauw met ons samenwerken. We zijn het dan ook niet eens met wat de Formula One Promoters' Association naar buiten heeft gebracht."

Een opmerkelijke draai van de Mexicanen die verder verklaren dat de onderhandelingen over verlenging van het aflopende contract voor de Mexicaanse Grand Prix "in besloten kring" verder gaan.

Ook Rusland is het niet eens met de verklaring van de zestien FOPA-leden. Organisator Sergey Vorobyev laat aan Autosport.com weten de kritiek weinig constructief te vinden: "Alle genoemde zaken worden op de een of andere manier opgelost, door het reguliere overleg dat we met Liberty Media hebben. Net als alle belanghebbenden in dit proces, hebben we nog geen duidelijk beeld van hoe de Formule 1 er in 2021 uit zal zien, maar ik heb alle vertrouwen in Ross Brawn."

Borobyev doelt daarmee op de sportief directeur van de Formule 1 die de sport moet klaarmaken voor de grote regelwijzigingen die over twee jaar doorgevoerd moeten worden. Niet alleen krijgt de sport dan nieuwe technische regels, ook moet er tegen die tijd een nieuw Concorde Agreement liggen waarin commerciële afspraken zijn vastgelegd.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen