MGU-H gaat gebruikt worden in straatauto’s

door Tim Koenders
M159837

Mercedes is van plan het MGU-H systeem te gaan gebruiken in de nieuwe straatauto’s. Dit laat maar weer is zien dat de technische ontwikkelingen uit de Formule 1 ook invloed hebben op de gewone wereld. Allereerst zal het systeem gebruikt gaan worden in de nieuwe Mercedes AMG modellen.

Het MGU-H systeem zal dus in de nieuwe Mercedes AMG modellen te vinden zijn. Het zal dan niet de MGU-H heten maar de “electric exhaust gas turbocharger”. De MGU-H kwam voor het eerst in de Formule 1 in 2014. De MGU-H kan de uitlaatgassen omzetten naar elektriciteit, die elektriciteit wordt in de Formule 1 gebruikt voor extra vermogen. In de straatauto’s is dit niet het doel. Daar is het meer bedoeld om het rijgevoel te verbeteren.

Mercedes AMG baas Tobias Moers heeft laten weten dat deze stap enorm belangrijk is voor de toekomst van het merk Mercedes. Hij rekent erop dat de onderdelen uit de Formule 1 bij kunnen dragen aan de toekomstplannen van het Duitse merk. Daarnaast denkt hij dat met dit onderdeel de straatauto’s van Mercedes naar een niveau worden gebracht die ze nooit verwacht hadden te halen.

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden