Michael Andretti: "Deal met Sauber was bijna rond"

2021-Qatar-Grand-Prix-Sunday-1

Lang was er sprake van een mogelijke overname van het F1-team van Sauber door Michael Andretti. Uiteindelijk kwam in oktober de bevestiging dat de deal niet doorging, maar volgens Andretti was het er wel bijna van gekomen.

Het nieuws van de overname leek vlak voor de Grand Prix van de Verenigde Staten er echt te komen totdat de gesprekken niet meer hervat werden. De Amerikaan geeft bij RACER toe dat hij nog steeds veel interesse heeft en ook teleurgesteld is dat het is afgeblazen.

"48 uur verwijderd van deal"

"Het was echt, echt teleurstellend dat die deal er niet kwam. We waren op dat moment letterlijk 48 uur verwijderd van het rond krijgen van de deal, zoals we dachten. Ik zou het nog steeds heel graag willen doen, de mogelijkheden worden steeds minder, teams zijn op dit moment niet echt te koop. We moeten zien wat er in de toekomst gebeurt."

dcb1809no144-700x467
(c) Alfa Romeo Sauber

Kansen kunnen nog komen

De teambaas van Andretti Autosport geeft toe dat de gesprekken al in mei begonnen waren. In augustus en september kwam het steeds meer op gang en kreeg hij steeds meer het idee dat de deal rond zou komen. Door omstandigheden lukte het niet om de deal te sluiten krijgen, maar de Amerikaan blijft hoopvol. "Er is altijd een plan B of C. Dus we zijn zeker nog steeds aan het aanvallen. We zullen zien wat er gebeurt, maar ik ga het niet opgeven. Er kunnen kansen komen die er nu nog niet zijn en daar blijven we gewoon naar zoeken."

Lees ook: Olav Mol: “Nieuws van NENT verbaast mij ook”

Lees ook: Abiteboul zet eindelijk tatoeage na verloren weddenschap

Lees ook: Nieuwe regels voor versnellingsbakken in Formule 1

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen