Michael van der Mark vervangt Valentino Rossi in Aragon

img_0074

Yamaha heeft Michael van der Mark aangewezen als vervanger van de geblesseerde Valentino Rossi. De 24-jarige Rotterdammer, die voor Yamaha uitkomt in de World Superbikes, krijgt in Spanje de beschikking over de volledige crew van Rossi.

Nadat eerder testrijder Katsuyuki Nagasuga en Yamaha's andere SBK-coureur Alex Lowes al eens mochten invallen, verdient nu Van der Mark die kans, zegt Yamaha's managing director Lin Jarvis. "Het is niet eenvoudig om in te vallen in de MotoGP als je daar geen ervaring hebt en zeker niet als je de plaats inneemt van een onvervangbare coureur als Valentino, maar we denken dat Michael de kwaliteiten en de ervaring heeft. We zullen hem alle support geven en wensen hem veel succes in deze nieuwe ervaring."

In Misano had Yamaha afgelopen weekend nog geen vervanger voor Valentino Rossi, maar bij een tweede Grand Prix is een team verplicht met twee rijders aan de start te komen. "Het is duidelijk nog te vroeg voor Valentino om over tien dagen in Aragon weer te rijden", aldus Jarvis. "Zijn herstel gaat voorspoedig en we hopen dat hij er snel weer bij is."

Van der Mark is uiteraard blij met de kans die hem wordt geboden. "Ik heb nog nooit op een MotoGP-machine gereden en dan mogen instappen met een fabrieksmachine is heel bijzonder. Ik ben heel benieuwd hoe het voelt. Ik realiseer me dat ik er niet meteen bij zal staan, zonder enige voorbereiding of ervaring. Dat kan ook niet. Maar ik grijp deze kans met beide handen aan en ga er van genieten, hoe dan ook. Het wordt in elk geval een bijzonder leermoment."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen