Mick Schumacher: Ik kan wereldkampioen worden

door Gijs Leuvenink
Haas Mick Schumacher Oostenrijk 2022

Mick Schumacher, van vaste coureur bij Haas afgelopen seizoen naar reserve bij Mercedes komend seizoen, denkt dat er nog kansen liggen om het te gaan maken in de Formule 1. De Duitser ziet zelfs een toekomstig kampioen in zichzelf.

"Ik denk dat ik hier thuis hoor", aldus Schumacher in gesprek met The Race. "Ik ben goed genoeg om hier te zijn. Mensen lijken het wel eens te vergeten, maar ik heb in de opstapklasses laten zien wat ik kan." Schumi jr. refereert hier aan de successen in de Formule 2 en Formule 3, waar hij de titel behaalde.

Juiste moment

Ondanks dat Schumacher voor 2023 zonder stoeltje zit, denkt de Duitse coureur de titel te kunnen pakken. "Mocht ik op het juiste moment in de juiste auto zitten, is het zeker niet ondenkbaar dat ik de titel haal. In elke klasse heb ik laten zien snel mijn draai te kunnen vinden, zo ook in de Formule 1."

Mick Schumacher gaat de auto in GP Australië 2022
Foto: Haas F1 Team Media

Monza hoogtepunt

Schumacher werd ook gevraagd naar zijn hoogtepunt van 2022. Opmerkelijk genoeg kwam de jonge Duitser met de race op Monza waar hij twaalfde werd, terwijl in Oostenrijk en Silverstone punten gepakt werden. "We hadden daar een inferieure auto ten opzichte van de rest. Dat we tot de safety car in het einde in de punten stonden, dankzij een lange stint op de C3 banden, was een knappe prestatie. Het was echter typerend dat we twaalfde worden, in de tweede seizoenshelft mislukte veel."

Lees ook: FIA beperkt politieke statements van coureurs

Lees ook: Ferrari presenteert 2023-bolide op 14 februari

Lees ook: Max Verstappen opnieuw verkozen tot sportman van het jaar

door Gijs Leuvenink

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden