Mick Schumacher over Monza: "Altijd interessant"

1018796710-LAT-20210905-GP2113_104704_U5I3102-751

Mick Schumacher gaat voor het eerst rijden met een Formule 1-bolide op het circuit van Monza. Als Ferrari Driver Academy-coureur kijkt hij uit om voor de Tifosi te gaan rijden. Ook heeft hij zin in de sprintkwalificatie.

Het circuit van Monza staat, inmiddels net zoals Zandvoort, bekend als het circuit met de meest gepassioneerde fans. De Tifosi, een groep Ferrari-fans, zijn één van de grootste en loyaalste Formule 1-fans. Mick Schumacher, coureur voor Haas en onderdeel van het Ferrari-programma, ziet ernaar uit om voor de Tifosi te rijden. "De Grand Prix van Italië betekent veel voor de Ferrari fans, wat fantastisch is. Ik weet dat de Tifosi een grote groep autosportliefhebbers is. De liefde voor autosport delen is fantastisch", vertelt Schumacher. Om namens de Ferrari-opleiding voor de Tifosi te rijden is geweldig volgens hem.

Het circuit van Monza wordt ook wel de 'Temple of Speed' genoemd. De coureurs rijden maar liefst 80 procent van het rondje vol gas. In de Formule 2 won Schumacher een race op Monza. Hij weet dus hoe je hier moet winnen. "Het is een geweldige baan als je set-up en strategie goed is. Vorig jaar had ik een heel goede start en kon ik weg rijden bij het veld", aldus Schumacher.

Dit weekend zal voor de tweede keer de sprintkwalificatie worden verreden. Schumacher kijkt ernaar uit. "Ik ben benieuwd hoe het gaat uitpakken. We hebben geleerd van de eerste keer in Silverstone. Monza is altijd interessant, we kunnen hier echt racen en je kan hier goed inhalen", aldus Schumacher. We mogen dus zeker uitkijken naar de sprintkwalificatie.

Lees ook: Bleekemolen over Italië: “Belooft spannend te worden”

Lees ook: BREAKING: Albon naar Williams in 2022 naast Latifi

Lees ook: Emotionele reacties na eerste Dutch Grand Prix sinds 36 jaar

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen