190095-test-bahrain-day-1

Mick Schumacher reed dinsdag op het Bahrain International Circuit zijn allereerste Formule 1-test. De Duitser kwam tot 56 rondjes en klokte uiteindelijk een keurige tweede tijd, achter Max Verstappen die de snelste van de dag was.

Het waren niet de eerste meters in een Formule 1-bolide voor de 20-jarige Schumacher. Twee jaar geleden reed hij op Spa-Francorchamps al een demonstratierondje in de Benetton B194 van zijn vader, maar deze test in de Ferrari SF90 was andere koek, aldus Schumacher na afloop: "Het was fenomenaal. Er zit qua bochtensnelheid en trekkracht zoveel in deze auto dat het moeilijk te omschrijven is. Het was prachtig om die eerste rondjes te rijden en om al die monteurs aan het werk te zien. Ik voelde me thuis."

De dag was vooral leerzaam aldus Schumacher: "elke keer dat ik naar buiten ging, leerde ik weer wat nieuws; over hoe te sturen, over het gevoel in de auto. Ik denk dat we het goed gedaan hebben vandaag." Schumacher kan het goede gevoel meenemen naar Alfa Romeo: daar test hij woensdag de C38.

[gallery columns="1" td_select_gallery_slide="slide" ids="30920,30922,30921"]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen