59915706_578092192598890_7065724819856332895_n

Nog deze maand willen milieuorganisaties met de directie van Circuit Zandvoort om de tafel gaan zitten. De organisaties willen aansturen op een compromis en hebben daartoe een aantal voorstellen op papier gezet.

Stichting Duinbehoud, Stichting Rust bij de Kust, Vereniging Milieudefensie, Natuur- en Milieufederatie Noord-Holland, Stichting Vrienden van Middenduin en de Samenwerkende Vogelwerkgroepen Noord-Holland zijn bereid procedures tegen de komst van de Formule 1 in Zandvoort te staken in ruil voor duurzaamheidsmaatregelen.

Maatregelen

Deze maatregelen houden in dat het circuit buiten de Grand Prix de geluidhinder op reguliere dagen moet verminderen en binnen vijf jaar overschakelt op het gebruik van elektrische raceauto’s.

"We willen niet dwarsliggen. We willen wat geven en wat nemen", zegt Karel van Broekhoven van het platform Rust bij de Kust in het AD. Marc Janssen van Stichting Duinbehoud voegt toe: "We stellen geen keiharde eisen, maar zullen wel de regelgeving toetsen als een oplossing uitblijft."

Constructieve gesprekken

Een woordvoerder van Circuit Zandvoort zegt in een reactie tegen het AD dat het circuit al geruime tijd constructieve gesprekken voert met de milieuorganisaties.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen