Misverstand oorzaak botsing Hartley en Gasly

AP-1VBW82TZH2111_hires_jpeg_24bit_rgb_news

Pierre Gasly heeft met zijn botsing tegen teamgenoot Brendon Hartley een belangrijke rol gespeeld in de overwinning van Red Bull-coureur Daniel Ricciardo. Door de brokstukken van Gasly werd de safetycar de baan opgestuurd. Red Bull Racing greep deze situatie aan om direct een pitstop te maken wat het team uiteindelijk de overwinning opleverde.

Bij Toro Rosso was er uiteraard weinig reden tot lachen. Na de fantastische race in Bahrein was de Grand Prix van China een deceptie. Pierre Gasly en Brendon Hartley waren op het circuit van Shanghai niet competitief. De coureurs eindigden de race als 18de en 20ste. Bovendien veroorzaakte Gasly een crash met teamgenoot Hartley.

Volgens Gasly was de oorzaak van de crash een misverstand met zijn teamgenoot. "Brendon en ik zaten op een verschillende strategie. Ik was snel op hem aan het naderen. Voor de race hadden we zo’n scenario al doorgenomen en afgesproken dat we van positie zouden wisselen. Ze vertelden me op de radio dat Brendon me op de rechte lijn zou laten passeren. Ik verwachtte dat hij ruimte zou laten, maar uiteindelijk stuurde hij gewoon in. Hij had me niet gezien. Ik zal al aan de binnenkant en kon geen kant meer op. Zo maakten we contact", legt Gasly uit aan Motorsport.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen