Moedige strategie levert niks op voor George Russell

George-Russell-qatar-2021

George Russell ging tijdens de Grand Prix van Qatar voor een éénstopper, maar die strategie heeft hem niks opgeleverd Russell kreeg een lekke band en werd daardoor als zeventiende afgevlagd.

Voor de race had Pirelli berekend dat een tweestopper nodig zou zijn voor de eerste race in Qatar. Sommige coureurs, waaronder Russell, probeerden toch de race uit te rijden met maar één stop. Dat pakte voor hem niet goed uit. “We wisten dat we op de limiet zaten van de banden”, vertelt Russell tegenover Ziggo Sport. “We waren niet snel genoeg om de banden te kunnen sparen in de snelle bochten. Anders hadden we de auto’s achter ons net zo goed voorbij kunnen laten gaan. We gingen met de éénstopper voor een agressieve strategie en we wisten dat dit risicovol zou zijn."

George Russell / Williams F1 Team / Grand Prix Qatar 2021
Foto: Williams Racing Photos

'In dat opzicht hebben we niks verloren'

De dappere strategie van Williams heeft geen punten opgeleverd voor Russell, maar het team heeft ten opzichte van de concurrentie ook niks verloren in Qatar. "Onze concurrenten wisten ook geen punten te scoren, dus in dat opzicht hebben we niks verloren. We waren moedig, maar dat heeft niks opgeleverd."

Lees ook: Lewis Hamilton: “Was eenzaam voorin”

Lees ook: Valtteri Bottas: “Lekke band kwam uit het niets"

Lees ook: Max Verstappen: “Wordt een spannend gevecht tot het einde"

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen