Moeizame kwalificatie Pérez wegens schouderblessure

SI202105080376_hires_jpeg_24bit_rgb

Red Bull-coureur Sergio Pérez kende een moeizame kwalificatie. Na een spin in Q3 wist de Mexicaan niet verder te komen dan een achtste startplek. Na afloop van de kwalificatie bleek echter dat Pérez last heeft van een blessure.

"Ik voelde me wat zwakjes bij het ingaan van de kwalificatie", vertelt Pérez tegenover Formula 1. "Naar mate de kwalificatie vorderde voelde ik me steeds slechter." De Red Bull-coureur had veel last van zijn schouder en dat zat hem enorm in de weg tijdens de kwalificatie.

SI202105070160_hires_jpeg_24bit_rgb-700x467
Foto: Red Bull Content Pool (Bryn Lennon/Getty Images)

"Ik ben al bij de doktoren van het team geweest. Morgen zou het allemaal beter moeten zijn en ja ik kijk wel uit naar de race", stelt Pérez. Hij stelt dat hij zich verre van 100 procent voelde vandaag. Het ongemak werd gedurende de kwalificatie steeds erger en echt lekker rijden kun je dan niet.

'Voel me al beter'

Ondanks zijn moeizame kwalificatie heeft de Red Bull-coureur vertrouwen in de race. "We hebben een goede auto, maar het was gewoon een moeilijke kwalificatie omdat ik me niet helemaal goed voelde. Daardoor heb ik me niet echt kunnen verbeteren tijdens de kwalificatie", verklaart de Mexicaan. "Ik voel me nu al een stuk beter, dus hopelijk ben ik morgen weer helemaal fit."

Lees ook: Verstappen: “Behalen tweede startplek erg goed voor ons”

Lees ook: Antonio Giovinazzi: “Verkeer is altijd een issue in kwalificatie”

Lees ook: Latifi: “Verwacht niet competitief te zijn, wordt overleven”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen