UPDATE: Grid penalty voor Max Verstappen in Japan

FIA_Suzuka

UPDATE 11:20: Drie plaatsen straf op de startgrid voor Max Verstappen. Hij start vanaf P18 P17 morgen.


Max Verstappen hangt mogelijk een grid penalty boven het hoofd. De sportcommissarissen bekijken of hij, naar hun mening, zijn auto op een onveilige manier op de baan geparkeerd heeft.

Max Verstappen viel stil op de baan na het uitvallen van de auto. Door het elektronische probleem schakelde de hele auto zichzelf uit, waarna Max, zoals uit de beelden blijkt, heeft geprobeerd de bolide rechts in het gras te zetten. Dat haalde hij net niet. De commissarissen zeggen dat hij linksaf naar een veilige plek had kunnen gaan, maar dat lijkt een onmogelijke bocht te zijn geweest, gezien zowel de hoek alsook de aandrijving, die hij dus niet meer had

Ook was er al een gele vlag, wat inhoudt dat naderende auto's snelheid minderden, waarmee de veiligheid niet meer in het geding zou zijn. Max Verstappen heeft gedaan wat hij kon doen, maar daar is blijkbaar nog niet iedereen van overtuigd.

Verstappen heeft met zijn teammanager tekst en uitleg moeten geven en zal nu moeten wachten op de beslissing. Het is dus mogelijk dat hij achteraan op P20 zal moeten starten.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden