Mogelijk vandaag al nieuw oordeel over tijdstraf Vettel

190041_can

Sebastian Vettel en Ferrari horen waarschijnlijk vandaag al of de opgelegde tijdstraf tijdens de Grand Prix van Canada rechtmatig was. De Scuderia heeft de FIA gisteren gevraagd om het incident waarbij de straf werd uitgedeeld nog eens te bestuderen en indien mogelijk te herzien.

Dat gebeurt vandaag door de stewards van de Franse Grand Prix. Die zijn toch al op het Circuit Paul Ricard bijeen om zich voor te bereiden op de race van komende zondag. En passant zullen zij de beelden van Vettel’s overtreding in Montreal bekijken om vervolgens overleg te voeren met de stewards die in Canada de straf uitdeelden.

Vettel kreeg in Montreal een tijdstraf van vijf seconden toen hij een bocht miste, over het gras ging en vervolgens Lewis Hamilton hinderde toen hij terug de baan opkwam. De wedstrijdleiding oordeelde dat de Duitser dit op een gevaarlijke manier deed. Door de straf eindigde de Ferrari-coureur, die als eerste over de streep kwam, in de eindklassering als tweede achter Hamilton.

Ferrari diende vorige week al een protest in, maar trok dat later weer in. Officieel kan er geen klacht ingediend worden bij de FIA tegen een sanctie die tijdens de race is opgelegd, maar een clausule in de reglementen gaf het de Italiaanse renstal nog wel een andere mogelijkheid.

Als er namelijk genoeg nieuw bewijs komt, mag er binnen 14 dagen na het incident een herziening bij de FIA worden aangevraagd. Ferrari maakt nu gebruik van dit recht.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden