Mogelijke terugkeer van ‘remmenknijper’ Fenati in 2019

Romano-Fenati

Moto2-team Forward Racing overweegt om Romano Fenati een nieuwe kans te geven. De Italiaan werd geschorst en ontslagen nadat hij in de MotoGP van San Marino op het circuit van Misano op volle snelheid in de rem van de machine van Stefano Manzi kneep. Fenati kreeg van de Italiaanse federatie een levenslange schorsing opgelegd, maar die werd teruggedraaid naar een schorsing tot februari 2019, nadat Fenati openlijk zijn excuses aanbood aan Manzi.

180909_RSM_Fenati-Manzi
Screenshot

Zie ook Gediskwalificeerde Moto2-coureur Fenati ontslagen
Racelicentie Fenati ingetrokken door Italiaanse federatie

Forward Racing zegde na het incident de overeenkomst met Fenati voor 2019 op, maar lijkt daar nu van terug te komen. Door Fenati een nieuwe kans te geven, zou Forward het imago willen oppoetsen. Fenati is overigens niet de enige kandidaat voor een zitje bij Forward in 2019: ook Mattia Pasini en Dominique Aegerter komen nog in aanmerking. Bij Forward Racing zou een van hen de teamgenoot worden van uitgerekend Manzi.

Opvallend is dat de move van Forward Racing komt op een moment dat MV Agusta, het merk dat volgend jaar een rentree in de Moto2 maakt als frameleverancier van Forward, een financiële injectie van 40 miljoen krijgt waarbij CEO Giovanni Castiglioni – die bijzonder kritisch was op Fenati – wordt vervangen door investeerder Timur Sardarov.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden