Mol: "GP in Zandvoort te danken aan Nederlandse fans"

SI202108010333_hires_jpeg_24bit_rgb

De Formule 1 is terug in Nederland. Daarom bespreken de gasten in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, hun verwachtingen voor de aankomende race in Zandvoort. Naast de diepe respect voor de organisatoren van de grand prix, vindt Olav Mol dat de Nederlandse fans ook hun bijdrage hebben geleverd aan de komst van de race.

"Zonder de Nederlandse Formule 1-fans was de grand prix niet teruggekeerd", zegt Mol. "Formula One Management heeft natuurlijk gezien dat er veel animo was voor de races in Oostenrijk en Hongarije. Die zagen opeens allemaal Nederlanders naar de circuits komen en dachten toen: laten we dit eens samenvoegen. En onder Chase Carey is dat toen gebeurd." Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur zegt dat Nederland door dit evenement ook weer op de kaart wordt gezet omdat de Formule 1 wereldwijd wordt uitgezonden.

"Lewis Hamilton niet uitjoelen"

Over de racefans gesproken: Verschuur doet ook nog een oproep aan de fans die naar Zandvoort komen. "Het is belangrijk dat we respect houden voor Lewis Hamilton." Hij vindt het dan ook belangrijk dat de echte racefans op de tribunes plaatsnemen en dat ze de Brit niet uitjoelen. Mol deelt deze mening en voegt daaraan toe dat we als publiek sowieso elke coureur moeten verwelkomen. "Je hoeft ze echt niet te verwelkomen alsof Nederland hun tweede thuis is, maar behandel ze wel met respect."

Verwachtingen op Zandvoort

Presentator van de aflevering Mattie Valk vraagt de gasten welk team er het beste gaat presteren in Zandvoort. Het staat buiten kijf dat er verwacht wordt dat Max Verstappen en Red Bull Racing de winst binnenslepen, maar dat zal niet makkelijk worden. Verschuur denkt namelijk dat Ferrari ook een goede kans maakt op het podium. Het circuit wordt door Valk en Mol vergeleken met Imola en Oostenrijk, een high downforce-circuit. De Tarzanbocht is de ideale bocht voor inhaalacties, terwijl de Hans Ernst-bocht juist goed is voor het verdedigen.

Max Verstappen / Red Bull Racing / Nederland / 2021
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan/Getty Images)

Qua podium is iedereen behalve Mol het erover eens dat Verstappen op de hoogste trede gaat staan. Presentator Humberto Tan denkt dat Hamilton tweede wordt en Sergio Pérez derde. Verschuur denkt juist dat Valtteri Bottas tweede wordt en Lando Norris derde, terwijl Mol, Norris de Grand Prix van Nederland ziet winnen met Verstappen als tweede en Hamilton als derde. "Norris staat wel met die McLaren derde in het kampioenschap en hij zit zo lekker in zijn vel. Die komt er wel", aldus Mol.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Jeroen Bleekemolen blikt vooruit op grand prix in Zandvoort

Lees ook: Grand Prix Radio LIVE vanaf Circuit Zandvoort

Lees ook: Pirelli kiest voor hardste banden tijdens Dutch GP

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden