Mol in F1 aan Tafel: “Albon is beste optie voor Williams”

SI202109040402_hires_jpeg_24bit_rgb

De gasten in de nieuwe aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, bespreken het laatste nieuws rondom het vertrek van Valtteri Bottas bij Mercedes. De komst van George Russell bij Mercedes is dan ook onvermijdelijk, maar wie gaat zijn plaats innemen bij Williams. Volgens F1-commentator Olav Mol is dat een simpele keuze: Alexander Albon komt terug in de Formule 1.

Op het moment van opname was nog niet officieel bekend dat Russell daadwerkelijk naar Mercedes zou gaan, maar volgens dat gasten kon het haast niet anders. De geruchten dat Albon zou terugkeren bij Williams werden hiermee ook versterkt. Nederlandse fans zien maar al te graag dat Nyck de Vries zijn intrede maakt in de koningsklasse van de autosport, maar dat gaat volgens Mol niet gebeuren.

Nyck de Vries / Mercedes AMG F1 / Zandvoort / 2021
Foto: Mercedes AMG F1 (Steve Etherington)

Vaste waarde van de podcast Frans Verschuur denkt dat er geen andere coureur beschikbaar is om de plaats van Russell te vullen. Hij vindt niet dat er in de Formule 2 een 'supertalent' zit die doorgestroomd kan worden. Mol vindt ook dat Albon alleen maar is afgeschreven op zijn prestaties naast Verstappen. "Hij kan het echt wel en ik denk als je hem de vrijheid geeft in zijn hoofd dat hij dat ook laat zien." Verschuur is het met hem eens en geeft Pierre Gasly als voorbeeld. Hij levert nu topprestaties in de AlphaTauri.

Albon of de Vries

Technisch analist Jeroen Mul is er nog niet zeker van dat Albon écht weer terugkomt. Hij vraagt zich af wat Albon het team van Williams te bieden heeft. "Plat gezegd: Latifi zit daar, want hij betaalt het bonnetje. Russell was meer gericht op de prestaties van het team", zegt hij. "Hij zorgde ervoor dat hij meer uit de auto haalde dan wat erin zat. Hij hielp Latifi met data en set-up zodat het hele team beter was. Nu zet je Albon daar neer die qua prestatie toch wat minder is en neemt ook minder geld mee dan Latifi."

Uiteindelijk zegt Mol als er een beslissing wordt gemaakt tussen de Vries en Albon dat Albon de betere keuze is. "Ik wil Nyck absoluut niet bashen, maar een rookie is een rookie. Latifi is zijn rookie-bestaan nog niet ontgroeid dus dan kan je beter een coureur hebben die al een aantal races in de Formule 1 heeft meegemaakt. Ik zou de keuze logisch vinden", aldus Mol.

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, met onder andere dit fragment en een uitgebreide nabespreking van de grand prix op Zandvoort is hier te beluisteren:

Lees ook: George Russell naar Mercedes in 2022

Lees ook: Groeten uit: Zandvoort, de leukste momenten

Lees ook: F1 aan Tafel: ‘Max, de koning van Zandvoort’

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden