Mol: "Zandvoort overtreft stoutste verwachtingen"

SI202109040636_hires_jpeg_24bit_rgb_news

De Formule 1 was voor het eerst sinds 1985 weer terug in Nederland en wat werden we verwend. De Grand Prix van Zandvoort overtrof zelfs de stoutste verwachtingen van Olav Mol. Grand Prix Radio sprak met de Formule 1-commentator over de terugkeer van Zandvoort, de rol van de kombochten en de strategie van Mercedes.

Voorafgaand waren er hoge verwachtingen van de Grand Prix van Nederland. De Orange Army en de goed presterende Max Verstappen zouden voor een legendarisch weekend kunnen zorgen, zo werd er verwacht. Zelf stond Olav Mol er wat nuchterder in. "Ik had gedacht: het is één van de 22 wedstrijden. Maar mede door de sfeer rondom het circuit, de complimenten van bijna alle buitenlandse collega's over de fijne werkomgeving, een perfect uitgevoerd verkeersplan van de gemeente Zandvoort, maar ook alle omliggende gemeentes, had ik niet kunnen bedenken dat ik er zo van had kunnen genieten. Dat de verwachtingen ook allemaal waar werden gemaakt met de emoties en spanning maakte het heel bijzonder."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / 2021
Foto: Boris Streubel/Getty Images / Red Bull Racing

"Dit maak je maar één keer mee"

Voor Mol was deze race extra speciaal, omdat hij zijn carrière begon op Zandvoort. De commentator was de circuitspeaker tijdens de laatste Grand Prix van Nederland en nu 36 jaar later wint Max Verstappen op Zandvoort met Olav Mol als commentator. Volgens Mol is deze overwinning een beetje hetzelfde als de eerste overwinning van Verstappen in Barcelona. "Net als de eerste overwinning van Max was dit zo iets bijzonders. Dit maak je maar één keer mee."

SI202109051382_hires_jpeg_24bit_rgb-700x470
Foto: Red Bull Content Pool - Dan Mullan/Getty Images

Toevoeging van de kombochten

De Grand Prix van Nederland stond naast de overwinning van Verstappen en de uitzinnige fans ook in het teken van de kombochten op het circuit. Volgens Mol waren ze een goede toevoeging aan de race. De commentator vond het mooi om te zien hoe de coureurs zochten naar de juiste lijn. Ook denkt hij dat er komende jaren al eerder gebruik gemaakt kan worden van DRS in de Arie Luyendijkbocht, maar hij vindt het goed dat er dit jaar nog niet voor gekozen is uit veiligheidsoverwegingen. De slingshot die de coureurs meekregen vanuit de Hugenholtzbocht deed Mol denken aan iets anders. "Ik vond de Hugenholtzbocht nog mooier dan de Arie Luyendijkbocht. De slingshot deed mij een beetje denken aan de kermisattractie de "Wall of Death", waar ze met een motor over een muur heen reden."

Max Verstappen / Red Bull Racing / Zandvoort / Nederland / 2021 / trackwalk
Foto: Red Bull Content Pool (Dan Mullan/Getty Images) // Getty Images / Red Bull Content Pool // SI202109020384 // Usage for editorial use only //

Tactiek Mercedes

Niet voor iedereen was het een geslaagd weekend. Zo lukte het Mercedes niet om te winnen, terwijl ze in een dominante positie zaten met twee coureurs in de top-3. Mol vindt dat Mercedes niet de juiste tactiek heeft gebruikt, "want in deze situatie hadden ze gewoon moeten winnen." Volgens Mol kwam het doordat Bottas te vroeg een te grote achterstand had op Verstappen en Hamilton. Mol hoopt dat Bottas door zijn overstap naar Alfa Romeo, vrijer wordt met het racen. "Ik hoop dat hij nog een keer een race wint. Het is zo'n lieve en vriendelijke kerel. Ik hoop dat hij nog één keer ongehoorzaam is en een overwinning voor Lewis en Max weg kan kapen."

Lees ook: Overwinning Max Verstappen in 10 foto’s

Lees ook: Tijdschema voor de Grand Prix van Italië

Lees ook: Max Verstappen oppermachtig op Zandvoort

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen