Molendijk: “Bottas wordt gezien als de man die het niet kon”

M266446

DJ Ronald Molendijk was niet onder de indruk van het optreden van Valtteri Bottas, tijdens de Grand Prix van Spanje afgelopen weekend. Dat zei hij in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. Zijn race werd uitvoerig besproken door alle gasten en het leverde ook de vraag op: zou dit het begin van het einde zijn voor de Fin in de Mercedes? 

Tijdens de race waren de instructies van Mercedes naar de coureur duidelijk: opzij gaan voor Lewis Hamilton. Toch bleef de Fin nog een halve ronde voor hem rijden. Presentator van de aflevering Mattie Valk vroeg de gasten waar we nou eigenlijk zaten te kijken. Molendijk reageerde daarop direct: "Kansloos. We zaten echt naar kansloos te kijken."

Buschauffeur Bottas

Molendijk was duidelijk in zijn woorden: Valtteri Bottas is gewoon een heel goede buschauffeur. Dit leverde wat gelach op van de andere gasten. Maar hij was serieus in zijn uitspraken. Molendijk vindt niet dat de Fin eer doet aan zijn plekje bij Mercedes. Zeker als hij de hele tijd ingehaald wordt door zijn teamgenoot die het week in, week uit beter doet.

Valk vraagt zich hardop af of Bottas niet al iets meer weet over zijn stoeltje. Afgelopen week kwamen er vanuit Engeland verschillende berichten dat Bottas in het midden van het seizoen gewisseld wordt met George Russell. Deze geruchten werden ontkend door zowel Bottas als teambaas Toto Wolff. Molendijk reageert daarop: "Ik denk dat hij heel veel dingen weet die wij nog niet weten. Maar hij weet in ieder geval niet hoe hij het gaspedaal helemaal moet indrukken."

M266497-700x467
Foto: Mercedes F1

De man die het nooit gelukt is

Frans Verschuur, oud-teambaas en vaste waarde in de podcast, spreekt Molendijk tegen. Hij zegt dat Bottas het waarschijnlijk niet zoveel boeit als hij aan het eind van het seizoen zijn salaris ziet verschijnen op de rekening. Molendijk reageert daar weer op dat de Fin dan wel bekend staat als 'de man die het net niet heeft gemaakt'.

Jeroen Mul, die deze aflevering de rol als technisch analist invult, haalt aan wat Bottas zelf heeft gezegd over de instructies die hij van Mercedes kreeg. Maar ook die toevoeging aan de discussie is niet genoeg voor Molendijk om er zeker van te zijn dat Bottas geen goede reputatie overhoudt na zijn carriere bij Mercedes. Verschuur eindigt de discussie met de opmerking: "Voor negen miljoen per jaar mogen ze mij ook wel buschauffeur noemen."

De complete aflevering van F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio, is hier te beluisteren:

Lees ook: Brawn over strategie Red Bull: “Ze hadden niks anders kunnen doen”

Lees ook: Olav Mol: “Gevecht Verstappen en Hamilton toplevel Formule 1”

Lees ook: Lewis Hamilton: “Veel geleerd over Verstappen deze race”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen