Monaco start opbouw voor autosportevenementen 2021

SI201605260133_news

Ondanks de nog steeds heersende coronapandemie in Europa, wordt er volgende week gewoon gestart met het opbouwen van het stratencircuit in Monaco, zo liet de lokale overheid weten.

Vanaf maandag 22 februari zal worden begonnen aan de opbouw van het circuit in de straten van Monte Carlo. Waar de Grand Prix Historique en de Formule E-race elkaar normaliter afwisselen, zullen er in 2021 van 23 april tot 23 mei maar liefst drie autosportevenementen georganiseerd worden in het prinsdom aan de Zuid-Franse kust.

Jaarlijkse asfaltverbeteringen

Bij het ombouwen van de stad tot stratencircuit komt heel wat voorbereiding kijken. Ieder jaar is Monte Carlo gedurende meerdere maanden een bouwplaats in aanloop tot de races. Zo wordt er vanaf 22 februari begonnen met de jaarlijkse asfaltverbeteringen van het parcours van de races. Daarnaast moeten de vangrails aangelegd worden voor de veiligheid, waarvoor straatmeubilair moet worden verwijderd en tribunes zullen moeten worden opgebouwd.

SI201505240311_news-700x467
(c) Red Bull Content Pool

In 2020 werden de voorbereidingen in maart gestaakt in verband met het oprukkende coronavirus, waardoor de organisatie geen kans zag om de evenementen te organiseren met onder andere 1500 vrijwilligers. Nog altijd is het virus niet verdwenen, maar dat Monaco wel gaat beginnen met de opbouw van het circuit is een positief teken voor de doorgang van de autosportevenementen in het prinsdom.

De twaalfde Grand Prix Historique, vierde Monaco E-Prix en de 78e Grand Prix van Monaco staan respectievelijk gepland voor vrijdag 23 tot zondag 25 april, zaterdag 8 mei en donderdag 20 tot zondag 23 mei 2021.

Lees ook: Nieuwe F1-bolides 2021: Waar en wanneer worden ze onthuld?

Lees ook: Indianapolis optie voor 2de Amerikaanse GP

Lees ook: McLaren onthult als eerste team nieuwe auto

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden