Moto2: Bo Bendsneyder net buiten de punten

190310_QAT_Moto2

Al in de eerste bocht van de VisitQatar Grand Prix moest Bo Bendsneyder alles uit de kast halen om drie crashende motoren pal voor zijn neus te ontwijken. De manoeuvre in de openingsfase van de Moto2-race in Qatar kostte de Rotterdammer tien posities. Na een indrukwekkende inhaalrace kon Bendsneyder in de slotfase nog wel knokken om het laatste punt, maar Jorge Martin griste dat puntje net voor zijn neus weg. Het verschil op de streep was slechts 0.051.

https://twitter.com/MotoGP/status/1104766107330772999

Voorin waren de verschillen al net zo klein. Lorenzo Baldassarri bleef na een felle strijd de oprukkende Tom Lüthi en Marcel Schrotter maar net voor. Baldassarri had weliswaar de hele race aan de leiding gereden, maar hij kreeg het niet cadeau. De kopgroep wisselde voortdurend van samenstelling. Xavi Vierge bijvoorbeeld reed de eerste zeven ronden voorin om uiteindelijk als tiende te finishen. Voor Lüthi was het net andersom: hij kwam vanaf de zevende plaats op de grid maar had een beroerde start. Pas in ronde 9 kwam hij bij de eerste zeven.

Met zijn snelheid had Bendsneyder goed mee kunnen doen in de top 10, maar vanaf helemaal achteraan het veld was het eigenlijk een onmogelijke opgave. In de derde ronde was hij al opgeklommen naar de twintigste plaats en in de zevende ronde lag hij al zeventiende. Bendsneyder moest een gat van bijna 3 seconden dichten toen hij op de zestiende plaats kwam in ronde 14. Hij wist in de laatste ronde Jorge Martin te passeren voor de vijftiende plaats, maar in de laatste bochten kwam de Moto3-kampioen toch weer voorbij Bendsneyder om het laatste puntje te pakken.

190310_MG_5522-1
Bo Bendsneyder. ©NTS RW Racing GP

Bo Bendsneyder: “In de eerste bocht al de wedstrijd verliezen is niet leuk, maar ik ben al blij dat ik ben gefinisht en dat ik nog om de punten heb kunnen vechten. In de laatste zes ronden had ik zo’n last van opgepompte armen dat ik amper nog de rem kon pakken. Ik heb alles geprobeerd om dat laatste punt te pakken, maar het ging gewoon niet. We hebben wel laten zien dat de top 10 wel degelijk mogelijk was geweest.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden