Moto2: Frustratie en ergernis helpen Sam Lowes aan pole position

160402_ARG_Moto2_lowes

Sam Lowes zat zich kapot te ergeren tijdens de kwalificatie van de Moto2 voor de GP van Argentinië. Dan reed Jonas Folger weer in de weg, dan Danny Kent weer. “Wat Kent deed was zo dom! Maar ja, dat kun je van hem ook wel verwachten,” brieste Lowes na afloop nog na. De frustratie had de Brit echter wel geholpen. Hij had zich zo zitten opwinden dat hij er een niet te evenaren rondetijd uitperste, die hem de pole position opleverde.

Sam Lowes neemt nooit een blad voor de mond en ook deze keer liet hij geen spaan heel van andere coureurs in de Moto2. De Brit was duidelijk not amused over de gang van zaken in de kwalificatie en zat tijdens de sessie al druk gebarend op de motor. Hij wist zijn ergernis goed om te zetten in extra motivatie en dat gaf hem net dat beetje meer wat nodig was om op het laatste moment Johann Zarco van de pole position te duwen.

De Franse titelverdediger had de hele kwalificatie bovenaan gestaan, maar kon goed leven met de tweede plaats. “Starten vanaf de eerste rij is het belangrijkste,” zei Zarco. “Ik moet dus gewoon tevreden zijn met de tweede plaats. Het was ook een beetje mijn eigen schuld. Ik heb te lang gewacht en Sam reed een flitsende laatste ronde. Ik zat achter hem en zag het gebeuren. Ik wist meteen dat hij sneller zou zijn.”

De derde plaats op de grid van de Moto2-race morgen op het circuit Termas de Rio Hondo is voor Jonas Folger. Ook hij was aan het wachten op wat ruimte en creëerde die voor zichzelf door een tochtje door de pitstraat te maken. “Toen er weer wat ruimte was, kon ik me ook beter concentreren op mijn eigen snelheid en mijn beste ronde rijden,” vertelde de Duitser.  

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden