Moto2: Geen maat op Alex Marquez in eerste trainingen

18339831_10155651223765769_1630863506800640_n

Natte of droge baan – het maakte voor Alex Marquez weinig uit. Het broertje van de MotoGP-wereldkampioen was in Jerez in zowel de eerste als de tweede training veruit de snelste. Op de natte baan in de eerste training was het verschil ruim een seconde. Onder een voorzichtig zonnetje in de tweede training was het nog maar 0,158. Maar dat maakte voor het resultaat uiteraard niks uit.

Op de langzaam opdrogende baan in de eerste training was er weinig te winnen, vond een aantal coureurs. De weersverwachting voor de rest van de trainingen en de races in Jerez is goed, dus waarom onnodige risico’s nemen op een vochtige baan als de omstandigheden toch anders worden? Niet iedereen deed daarom even hard zijn best. In de middagtraining was het al een stuk beter: droog, met aangenamere temperaturen van rond de 20 graden, maar wel met veel wind.

In beide omstandigheden stak Marquez met kop en schouders boven de rest uit. In de tweede training ging aanvankelijk Fabio Quartararo aan de leiding, maar de jonge Fransman ging hard onderuit en kon zijn tijd daardoor niet verdedigen of verbeteren. Marquez maakte gretig van de gelegenheid gebruik, gevolgd door Dominique Aegerter en Xavi Vierge.

Quartararo viel terug naar de vierde plaats, waar hij maar net voor Franco Morbidelli bleef. Thomas Luthi was pas op de veertiende plaats terug te vinden. Takaaki Nakagami op de zestiende.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden