Moto2: Jonas Folger troeft Sam Lowes en Alex Rins af

160319_Moto2_Folger

Vanaf de eerste minuut van de kwalificatietraining ging het er vol op in de Moto2. Het ronderecord op het circuit van Losail dat Sam Lowes vrijdag had gevestigd ging er al meteen aan. Het nieuwe record kwam op naam van Jonas Folger, die pas zijn tweede pole-position in de Moto2 noteerde. De Duitser was met zijn 1.59,052 Lowes en Alex Rins te snel af.

In tegenstelling tot wat eigenlijk wel gebruikelijk is, zette zowel Folger als Rins de snelste tijd al vroeg in de kwalificatie. Gelukkig voor Rins, want de Spanjaard vouwde kort na het zetten van die tijd zijn Kalex op in bocht 2. Het team had de handen vol om de machine weer op te lappen, zodat Rins toch nog een paar minuten kon meepikken van de sessie. 

Top 10 dicht bij elkaar

Het zat allemaal heel dicht bij elkaar in de Moto2. Folger en Lowes reden beiden onder het gisteren pas gevestigde ronderecord, maar ook de andere acht rijders in de top 10 reden rondes van 1.59. De eerste vijf staan binnen een halve seconde.

Baldassarri start niet

Rins was niet het enige slachtoffer van bocht 2. In de slotminuut van de kwalificatie kwam Lorenzo Baldassarri er ten val. Hij blesseerde beide schouders en kan morgen niet starten. Valpartijen van Luca Marini, Ratthapark Wilairot en Mattia Passini hadden geen ernstige gevolgen. 

De Moto2-race in Qatar start om 17.20 uur Nederlandse tijd. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden