Moto2: Rabat wil het Zarco zo moeilijk mogelijk maken

images_MotoGP_2015_september_150926_ARA_Moto2_Rabat

De Franse coureur Johann Zarco heeft morgen in de GP van Aragon zijn eerste matchpoint voor de wereldtitel in de Moto2. Wint Zarco de race op Motorland en eindigt Tito Rabat (foto) als derde of lager, dan is Rabat zijn titel kwijt aan de Fransman. Rabat wil het zijn vrijwel zekere opvolger echter zo moeilijk mogelijk maken. In de kwalificatie pakte de Spanjaard in elk geval op deuce het voordeel, door de pole position te pakken, voor Alex Rins en Johann Zarco.

Zarco zei best zenuwachtig te zijn voor de eerste kans op de wereldtitel, maar weet dat die hem nauwelijks nog kan ontgaan gezien zijn forse voorsprong. “Ik ga er niet vanuit dat ik hier in Aragon wereldkampioen word,” bekende hij. “Ik heb hier niet getest, terwijl Tito hier heel veel heeft gereden. Hij heeft bovendien het thuisvoordeel. Maar het geeft ook niet als ik ‘m hier niet pak. Het maakt me niet uit, al was het pas in de laatste race, áls ik maar kampioen word.” 

Rabat wil dat moment zo lang mogelijk uitstellen en is vastbesloten zijn titel tot het uiterste te verdedigen. “Ik ben nog altijd wereldkampioen en ik grijp iedere kans die ik krijg om dat zo te houden,” sprak de Spanjaard strijdlustig. “De pole is belangrijk hier en dat het mijn thuisrace is, is een extra motivatie.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen