Moto2: Sam Lowes slaat laat maar genadeloos toe

160423_Spa_Lowes1

Opvallend: de meeste rijders in de Moto2 zetten al vroeg in de kwalificatie voor de MotoGP van Spanje in Jerez hun snelste rondetijden. Zo niet Sam Lowes. De Brit maakte in zijn negentiende van 21 rondes gehakt van de concurrentie. Driftend en slidend zwoegde hij over de baan om de aanvankelijk toonaangevende tijden van de Duitsers Jonas Folger en Sandro Cortese te verbeteren.

“Het zit allemaal dicht bij elkaar: twintig man binnen één seconde,” wist Lowes. “Iedereen heeft data van dit circuit, doordat iedereen hier in februari heeft getest. Gelukkig heb ik een reeks snelle tijden kunnen rijden, waardoor ik wist dat het kon.”

Lowes, voormalig wereldkampioen in de Supersport-klasse, werkte zich op spectaculaire manier door de ronde. “Vanuit de Supersport ben ik wel gewend aan driften en sliden. Ik vind het wel prettig om half dwars door een bocht te gaan. In de Moto2 hebben we niet veel elektronica, waardoor het ook kan.”

Zo veel mogelijk punten pakken is belangrijk voor Lowes met het oog op het wereldkampioenschap, maar dat wil niet zeggen dat hij zich morgen zomaar neerlegt bij een tweede of derde plaats. “Winnen is altijd het doel, maar als blijkt dat het niet kan, moet ik me niet laten verleiden tot het nemen van veel risico’s maar voor de punten gaan. Ik realiseer me dat constante finishes belangrijk zijn om wereldkampioen te worden.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden