Moto3: Bastianini pakt eerste zege in achtertuin

150913_RSM_Moto3-podium

Voor de derde keer dit seizoen begon Enea Bastianini vanaf pole position, maar voor het eerst kwam hij ook als eerste over de streep. In zijn achtertuin schreef de inwoner van Rimini zijn eerste Grand Prix-zege op zijn naam na opnieuw een bloedstollende Moto3-wedstrijd. Miguel Oliveira en Niccolo Antonelli vergezelden Bastianini (midden) op het podium van de GP van San Marino & Rimini.

Bastianini was voorafgaand aan de race voor de gelegenheid vast even langs de kapper geweest, om zijn haar in een felblonde coupe te laten kleuren waar vervolgens het rood en groen van de Italiaanse vlag in werden gespoten. In 1998 was zijn vriend, streekgenoot en grote voorbeeld Valentino Rossi hem daarmee al voorgegaan. Rossi leverde het indertijd ook een zege op.

Bastianini, bezig aan zijn tweede seizoen in de Moto3, kreeg zijn eerste zege bepaald niet cadeau. De strijd ging tussen zeven man, van wie klassementsleider Danny Kent de grootste moeite had om bij te blijven. Net toen Kent aan een opmars bezig was, moest hij zich een plaats laten terugzakken omdat hij te ver buiten de baan had gereden. Dat kostte de Brit 4 seconden en de aansluiting. In de groep had iedereen evenveel kans op de overwinning. Pas in de slotronden bleven er vijf over: Bastianini, Oliveira, Antonelli, Romano Fenati en Brad Binder. 

In de achtervolgende groep, strijdend om plaats 7, was het gevecht niet minder. Op de streep was het verschil tussen nummer 7 en nummer 12 (Livio Loi van RW Racing GP) minder dan een halve seconde. Loi was vanaf plaats 20 gestart, reed eerst een gaatje van bijna 2 seconden dicht en daarna nog een van 4 seconden om zich zo naar de twaalfde plaats op te werken. “Hij heeft betere resultaten gehad, met een overwinning en een vijfde plaats, maar dit was een van Livio’s beste races tot nu toe,” complimenteerde RW Racing GP-teammanager Jarno Janssen zijn Belgische coureur (nummer 11).

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden