Moto3: Bastianini wil nu eindelijk eens winnen

150912_RSM_Moto3_bastianini

Al een paar keer begon Enea Bastianini een Moto3-race vanaf pole position, maar winnen zat er tot nu toe niet in. Daar wil de uit Rimini afkomstige coureur op het circuit van Misano – in zijn achtertuin – graag verandering in brengen. “De basis-setup van de motor is goed, maar de details moeten nog beter, want ik wil niet nog eens net naast de winst grijpen. Zeker niet hier, op mijn thuiscircuit,” vertelde Bastianini, geholpen door Valentino Rossi die in de persconferentie als vertaler en souffleur optrad voor zijn streekgenoot.

In de kwalificatie voor de GP van San Marino & Rimini was Bastianini op het laatste moment de Zuid-Afrikaan Brad Binder en de Britse klassementsleider Danny Kent te snel af. Voor Binder is het eerste keer dat hij vanaf de eerste rij start. Kent wist pas in de slotseconden een tijd te rijden die goed genoeg was voor de derde plaats.

Livio Loi zag in de slotfase zijn snelle ronde verloren gaan door een groepje cruisende coureurs. De rijder van RW Racing GP, in de vrije trainingen nog goed voor een elfde tijd, kwam daardoor niet verder dan de 21ste plaats en daar baalde hij flink van. “Het is gewoon klote,” vond de Belg, die in de vorige race (Silverstone) op de vijfde plaats eindigde na een start vanaf plaats 28.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden