Moto3: Brad Binder verspeelt pole met pokerspel

images_2016_MotoGP_05_160506_LeMans_1703_MotoGP

Brad Binder leek al zeker van de pole position voor de Moto3-race in Le Mans, maar de Zuid-Afrikaan vergiste zich. Terwijl Binder zichzelf verloor in een mislukt pokerspel, kaapte Niccolo Antonelli (foto) de eerste plaats weg. Livio Loi en Bo Bendsneyder waren de andere ‘slachtoffers’ van Binders gepoker.

In de slotminuten van de kwalificatie voor de GP van Frankrijk ging Binder weer de baan op met zijn broertje Darryn, teamgenoot Bo Bendsneyder en rivaal Livio Loi in zijn kielzog. Zijn broertje en teamgenoot wilde Binder wel op sleep nemen, maar Loi liever niet. Om hem af te schudden, reed Binder door de pitstraat, maar zijn gevolg bleef bij hem. Terug op de baan probeerde Binder nog een paar keer om Loi in verwarring te brengen en uit zijn ritme te halen. Dat lukte in de zin dat de Belg in dienst van RW Racing GP zijn tijd en dus zijn positie niet kon verbeteren. Maar ook Darryn Binder en Bo Bendsneyder schoten er niets mee op. Integendeel.

Loi: Had meer ingezeten 

In plaats daarvan wist Niccolo Antonelli wel te profiteren door een net iets snellere tijd neer te zetten dan die van Binder. De WK-leider moet dus genoegen nemen met een start vanaf de tweede plaats. Dat maakt voor hem niet zo heel veel uit – eerste rij is eerste rij – maar Loi (twaalfde), Bendsneyder (21ste) en de jongste Binder (22ste) waren er verre van blij mee. “Achteraf gezien had ik niet achter Binder moeten blijven zitten,” zei Loi (foto). “Alleen was ik wellicht sneller geweest en had er zeker een derde of misschien wel tweede rij in gezeten.”

Moto2: Luthi troeft Rins en Baldassarri af

De Zwitser Thomas Luthi begint de Moto2-race vanaf pole position. Het beeld op dag 2 van de GP van Frankrijk was totaal anders dan op de eerste dag, toen 'thuisrijder' Johann Zarco de snelste was, voor Luthi en Jonas Folger. Zarco had vandaag behoorlijk meer moeite met het Bugatti-circuit en vond zichzelf op plaats 5 in de uitslag terug. Folger was al helemaal niet tevreden met de achtste plaats, na een valpartij vroeg in de sessie. Luthi vond het uiteraard allemaal prima. "Het was veel warmer dan gisteren," constateerde de Zwitser. "Dat maakt het rijden lastiger. Het circuit hier moet je toch al liggen; ik vind het een fijne baan."

 

Foto's: Dorna/MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden