Moto3: Italianen nemen bezit van hele eerste rij

160625_TT_Moto3

Met Enea Bastianini, Nicolo Bulega en Andrea Migno bezetten drie Italianen de eerste rij van de Moto3-race van de Dutch TT. Bastianini was zelf verrast door zijn snelste tijd. “Want zo geweldig ging het allemaal niet, maar door wat aanpassingen was de motor in de kwalificatie veel stabieler.”

Het weer speelde ook in de Moto3-kwalificatie een rol. Door de voortdurende dreiging van een bui probeerde iedereen zo vroeg mogelijk een snelle tijd neer te zetten. Aron Canet, die de vrije trainingen had gedomineerd, ging in zijn haast onderuit en kwam zodoende tijd tekort. Verder dan de zestiende plaats kwam hij niet.

Bendsneyder zevende

Livio Loi lukte het wel om snel een tijd neer te zetten. Voor hem kwam de regen eigenlijk net iets te laat. Bo Bendsneyder behaalde zijn beste kwalificatieresultaat in zijn nog prille Grand Prix-carrière, met de zevende plaats. Vanzelfsprekend was de Rotterdammer daarmee in zijn nopjes.

Het weer gaat ook in de race een rol spelen. Als het regent om 11.00 uur zondagochtend, is dat niet in het voordeel van Migno en Bulega, vreesde hun mentor en teambaas Valentino Rossi. “Het is super dat ze er zo goed bij staan, maar in de regen zijn ze niet zo sterk,” liet Rossi weten.

Foto: Dorna/MotoGP.com

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden