Moto3: Overwinning heeft Bastianini vleugels gegeven

images_MotoGP_2015_september_150926_ARA_Moto3_bastianini

Enea Bastinini zit duidelijk in een winning mood. Nadat de Italiaan twee weken geleden op zijn thuiscircuit Misano zijn eerste overwinning in de Moto3 veroverde, pakte hij op Motorland Aragon voor de tweede keer op rij de pole position. “Ik denk dat ik nu begrijp hoe het moet,” giechelde ‘Bestia’ (Het Beest).

Bastianini krijgt in Spanje op de eerste rij gezelschap van de Portugees Miguel Oliveira en de Brit Danny Kent. Die laatste had het moeilijk. Op vrijdag had Kent te maken met problemen met de voorkant van zijn Honda, vandaag liep hij vast in het drukke verkeer op de baan. “Deze derde startplaats kwam zeker niet vanzelf,” stelde de klassementsleider in de Moto3 vast. “Het was lastig om een slipstream te vinden die je echt wel nodig hebt hier op het rechte stuk. Maar omdat ik gewoonlijk een van de snelste rijders ben, zit iedereen op mij te wachten. Pas op het laatste moment had ik een goed sleepje te pakken en lukte het om op de eerste startrij te kwalificeren.” 

Livio Loi, de Belg in Nederlandse dienst van RW Racing GP, lukte dat niet. Ook hij liep aan tegen langzaam verkeer en besloot zich te laten terugzakken om het dan maar alleen te doen. Zijn snelste tijd, goed voor de vijftiende plaats, reed hij dan ook alleen. “Ik ben niet ontevreden. Het was een van de betere kwalificaties de laatste tijd en ik heb het alleen gedaan. Dat is alleen maar beter eigenlijk. Het geeft in elk geval goede vooruitzichten voor de race om vanaf plaats 15 te kunnen starten.” 

De Moto3-wedstrijd van de GP van Aragon begint om 11.00 uur.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen