Moto3: Titelrivalen onderuit in race vol valpartijen

images_MotoGP_2015_oktober_151018_AUS_Moto3-kent

Danny Kent had in de Grand Prix van Australië de wereldtitel in de Moto3 voor het grijpen, maar zowel de Brit als zijn directe concurrent Enea Bastianini tuimelden door de grindbak op Phillip Island. Door de wedstrijd te winnen heeft nu zelfs Miguel Oliveira nog een (theoretische) kans op de titel in de lichtste klasse van de MotoGP. De Portugees passeerde Bastianini in de rangschikking en staat nu tweede, op 40 punten achter Kent.

Voor de zoveelste keer dit seizoen was niet te voorspellen wie de Moto3-race zou winnen, maar al ongeveer halverwege was duidelijk dat finishen vrijwel zeker punten pakken betekende. Slechts negentien coureurs haalden de finish, van wie Oliveira als eerste, gevolgd door Efren Vazquez en Brad Binder. Maar liefst zestien coureurs vielen uit, onder wie Kent en Bastianini. Het veld zat op het spectaculaire circuit van Phillip Island, een eiland onder Melbourne, zo dicht op elkaar dat de coureurs elkaar voortdurend raakten. Met een soort bowlingwedstrijdje tot gevolg. Niccolo Antonelli was degene die Kent raakte, Bastianini – pal achter Kent – dook er overheen.

Ook RW Racing GP-coureur Livio Loi werd van de baan gekegeld. De Belg in Nederlandse dienst was gestart vanaf de tweede rij (links, nummer 11). In de vijfde ronde werd hij aangetikt door debutant Joan Mir, die veel te krap door de bocht ging.

Over zes dagen is de herkansing in de GP van Maleisië, op het circuit van Sepang.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden