Moto3: Veld bijt tanden stuk op vroege snelle tijd van Brad Binder

images_2016_MotoGP_04_160402_Argentina_gp_0042

De Grand Prix van Argentinië is de 72ste GP van Brad Binder, maar het is voor het eerst dat de Zuid-Afrikaan vanaf pole position mag beginnen. Binder zette al vroeg in de kwalificatie een scherpe tijd neer van 1.49,767. De rest van het veld kwam daar niet aan. Binder wordt op de eerste startrij vergezeld door Romano Fenati en Jorge Navarro.

De omstandigheden op het circuit van Termas de Rio Hondo waren een stuk beter dan op vrijdag, vooral doordat de temperatuur met 29 graden aanzienlijk aangenamer was. Lichte bewolking zorgde ervoor dat het asfalt minder heet werd, zodat ook de grip veel beter was. Dat was te zien aan de tijden. Binder was 1,2 seconde sneller dan de snelste tijd op vrijdag.  

Livio Loi tiende

De betere omstandigheden waren niet voor iedereen voordeliger. Livio Loi bijvoorbeeld was ook sneller dan vrijdag en de vrije training op zaterdag, maar anderen boekten vooral dankzij slim slipstreamen grotere vooruitgang dan de Belg in Nederlandse dienst. In de drie vrije trainingen stond Loi respectievelijk tweede en twee keer zesde, en in de kwalificatie stond hij aanvankelijk ook rond die plaats, maar waar anderen konden verbeteren lukte dat Loi net niet. In zijn laatste ronde leek Loi op weg naar de tijd van Binder, maar hij verloor in de tweede sector zoveel tijd doordat hij alleen reed, dat hij als tiende begint aan de Moto3-race.

Weer straf Bendsneyder

 Bo Bendsneyder begint daar vanaf plaats 26 aan. De jonge Rotterdammer kreeg opnieuw een penalty aan zijn broek en moet - omdat hij in Qatar ook al een straf kreeg - vier plaatsen verder naar achter starten. Ook Bendsneyder leek in de trainingen op weg naar veel meer dan de 22ste tijd die hij in de kwalificatie reed. In het kielzog van zijn maatje Loi reed hij de top 5 binnen in de derde vrije training. Bendsneyders teamgenoot Brad Binder kon de debutant ook niet voorzien van een sleepje omdat het halve veld al op zijn staart zat in de hoop op een snelle tijd. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden