MotoGP Aragon: Verschillen in Moto2 nog kleiner geworden

images_2016_MotoGP_09_160925-ARA-alexmarquez

Met winst voor Sam Lowes, de zesde plaats voor Alex Rins en de achtste plaats voor Johann Zarco is de spanning in de top van de Moto2 alleen maar groter geworden. Zarco heeft nog de leiding in het wereldkampioenschap, maar slechts met één puntje verschil op Rins, terwijl Lowes weer een beetje dichterbij is gekomen.

Lowes reed een foutloze wedstrijd en trok profijt uit het feit dat hij in de trainingen veel op oude banden had gereden, zodat hij wist wat hij kon verwachten. De Brit ging van start tot finish aan de leiding, maar had in de beginfase wel Alex Marquez in zijn nek. Pas toen die in de zevende ronde een klein foutje maakte, kon Lowes een marge opbouwen. 

Eerste podium Marquez

In de slotfase kreeg Marquez het moeilijk, toen zijn teamgenoot Franco Morbidelli de druk opvoerde en Marquez als gevolg van versleten banden slechts met alle moeite de deur kon dichthouden. Zij aan zij kwamen de beide teamgenoten over de finish, met slechts driehonderdste verschil.

“De laatste ronde was één groot probleem”, zei de jongste Marquez, die voor het eerst op het podium stond in de Moto2. “Maar mijn ritme was goed en daardoor kon ik Franco net achter me houden. Het is erg fijn om juist hier op het podium te staan (de familie Marquez komt uit Lleida, niet ver van Alcaniz, red.) en te weten dat er maar een klein beetje méér nodig was om te winnen.”

Foto's: MotoGP.com, MarcVDS

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden