MotoGP: Bodyguards voor Marquez en Lorenzo bij Italiaanse Grand Prix

19 mei 2016
160519_persconferentie

MotoGP-organisator Dorna heeft bodyguards ingehuurd om Marc Marquez en Jorge Lorenzo te beschermen tegen al te opdringerige of agressieve Valentino Rossi-aanhangers. Dorna vond het blijkbaar nodig om de beide Spaanse coureurs in Mugello te beschermen. Sinds Rossi vorig jaar oktober bij de GP van Maleisië de verdenking uitte dat Marquez Lorenzo ‘hielp’ in diens strijd om wereldkampioen te worden, is de sfeer gespannen.

Bij de laatste twee Grand Prix vorig seizoen liep het compleet uit de hand. Aanhangers van Rossi stonden bij Marquez thuis voor de deur om verhaal te halen en op social media ging het volledig los. Zeker toen inderdaad Jorge Lorenzo in de laatste race de wereldtitel pakte ten koste van Rossi.

Dorna vertrouwde het blijkbaar niet op Italiaanse bodem en huurde bodyguards in voor de Spanjaarden. Marquez heeft die overigens geweigerd. “Ik stapte vanmorgen uit mijn motorhome en zag beveiliging voor mijn deur staan. Ik heb Dorna gevraagd ze weg te sturen. Ik wil geen bodyguard en ik denk ook niet dat het nodig is.”

Ook Lorenzo was verrast door de bodyguards, maar hij accepteerde de aanwezigheid wel. “Dit hoort niet thuis in onze sport en ik kan me ook niet voorstellen dat ik op het paddock gevaar zou lopen. Ik ga ervan uit dat het niet nodig is, maar als het wel nodig blijkt te zijn, dan is het goed dat er direct ingegrepen kan worden.”

Foto: Dorna/MotoGP.com 

19 mei 2016

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen