MotoGP Catalunya: Cadeautje voor Marc Marquez

190616_Marquez

Een overmoedige actie van Jorge Lorenzo in de tweede ronde van de MotoGP van Catalunya bracht zijn Honda-teamgenoot Marc Marquez de overwinning op een presenteerblaadje. Lorenzo stuurde rijdend op de vierde plaats te hard in, ging onderuit en nam in zijn val Andrea Dovizioso, Maverick Viñales en Valentino Rossi mee. Marquez had alle geluk van de wereld dat hij net Dovizioso was gepasseerd en de crash dus achter hem gebeurde.

https://twitter.com/i/status/1140229849312845829

Lorenzo had een prima start gemaakt en reed heel verrassend op de vierde plaats toen hij veel te laat remde in bocht 10 van het circuit van Barcelona-Catalunya. Met vier man weg uit zijn kielzog kon Marquez met gemak een flinke voorsprong opbouwen op een achtervolgend groepje met Danilo Petrucci, Alex Rins, Fabio Quartararo, Jack Miller en Joan Mir.

Lorenzo verontschuldigde zich uitgebreid bij zijn collega's. "Ik zat voor het eerst lekker op de Honda en voelde me zo goed dat ik iets te enthousiast werd. Ik zag dat ik sneller was dan Viñales maar passeerde hem op de verkeerde plaats. Ik werd meegezogen in de slipstream van de andere motoren en kon niet meer remmen, waardoor ik crashte. Het spijt me zeer dat ik drie anderen meenam in die crash."

Rins maakt bijna eenzelfde soort fout als Lorenzo. Hij bleef wonder boven wonder wel op zijn Suzuki zitten, maar kon niet meer meedoen om het podium. Daar stonden, naast Marquez, rookie Fabio Quartararo, die zijn poleposition nu wel kon omzetten in een podiumplaats, en Danilo Petrucci, die na zijn overwinning op Mugello weer liet zien een fabriekscontract waardig te zijn met drie podiumfinishes op rij.

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden