MotoGP Catalunya: Fabulous Fabio is Magical Marquez weer te snel af

190615_quartararo_dsc5042

Vorig jaar behaalde Fabio Quartararo zijn eerste Moto2-overwinning op het circuit van Catalunya-Barcelona. Als MotoGP-rijder behaalde hij er vandaag zijn tweede poleposition. Fabulous Fabio was - net als eerder in Jerez - wereldkampioen Marc Marquez net te snel af in de strijd om de eerste startplaats. Maverick Viñales greep de derde plaats, maar werd later drie plaatsen teruggezet omdat hij per ongeluk al zijn uitloopronde begon voordat de geblokte vlag gevallen was.

Marquez was hard op weg naar een record-poleposition, maar maakte in zijn vliegende ronde een fout in bocht 4, waardoor hij de 1.39.484 van Quartararo niet meer kon halen. “Maakt niet uit”, vond de Honda-rijder. “De eerste rij is mooi, want we hebben toch wel wat problemen gehad dit weekend. We hebben veel dingen uitgeprobeerd en in de kwalificatie kwam het er uit. Ik geloof dat ik wel de snelheid en het ritme heb voor de race, al wordt het afwachten waar we precies staan. De Ducati’s zullen er zeker zijn en ook de Yamaha’s zijn hier heel snel, dus het is geen uitgemaakte zaak. Het doel is om vóór mijn belangrijkste concurrenten te finishen. Als er een Yamaha voor me zit die sneller is, dan wordt het gewoon een kwestie van overleven en zoveel mogelijk punten pakken.”

Quartararo was inderdaad niet de enige snelle Yamaha-rijder. Met Franco Morbidelli op 3 (in plaats van Viñales) en Valentino Rossi op 4 staan alle vier de Yamaha’s op de eerste twee rijen, aangevuld met de Honda van Marquez en de Ducati van Andrea Dovizioso op 5.

De pupil van Petronas Yamaha-teammanager Wilco Zeelenberg was dolblij met zijn poleposition. "Het gaat het hele weekend al fantastisch, dus ik ben niet alleen blij, ik heb ook alle vertrouwen in de wedstrijd." De vorige keer dat de jonge Fransman pole haalde, in Jerez, kwam hij niet aan de finish. Strijdend voor een podiumplaats moest hij met een mechanisch probleem naar de kant.

"Het is heel speciaal om een jaar na mijn overwinning hier weer zo goed te presteren", vond Quartararo, die elf dagen geleden een operatie onderging om opgepompte armen voortaan te voorkomen.

Zie ook Perfect weekend in Barcelona voor Quartararo

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden