MotoGP Catalunya: Quartararo weer de snelste

190614_Quartararo

De succesreeks van MotoGP-rookie Fabio Quartararo houdt maar niet op. Ondanks dat de 20-jarige Fransman een dag of tien geleden werd geopereerd aan zijn onderarmen, reed hij op de eerste dag van de MotoGP van Catalunya in Barcelona de snelste tijd (1.40.079). Andrea Dovizioso (Ducati) en - verrassend - Takaaki Nakagami (LCR Honda) completeerden de voorlopige eerste rij naast de Petronas Yamaha.

Zie ook MotoGP Spanje: Quartararo zet kwalificatie op zijn kop

De snelste man van de eerste vrije training was Marc Marquez – met Quartararo als enige andere die onder de 1.41 kwam – maar de regerend wereldkampioen werd in de middagsessie slechts zeventiende. Hij was meer bezig met de afstelling van de Honda voor de race dan met een snelle tijd. In de gecombineerde stand van beide trainingen bezet Marquez de negende plaats, zodat hij zich voorlopig geen zorgen hoeft te maken over rechtstreekse plaatsing voor Q2 morgenmiddag. Marquez was de enige MotoGP-coureur die zijn tijd van de ochtend niet verbeterde.

Danilo Petrucci (Ducati), de winnaar van de GP van Italië twee weken geleden, eindigde de eerste dag op de achtste plaats.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden