MotoGP Duitsland: Marquez oppermachtig naar tiende poleposition

190706_Marquez

Niet één keer, maar twee keer reed Marc Marquez onder zijn eigen all time ronderecord op de Sachsenring. Voor de tiende keer op rij begint de Spanjaard vanaf poleposition aan de MotoGP van Duitsland. Fabio Quartararo moet nog even wachten. Hij start vanaf de tweede plaats, tussen Marquez en Maverick Viñales in.

Dat was al heel knap van de jonge Fransman, die in FP3 zo’n grote tankslapper maakte dat zijn linkerschouder uit de kom schoot. Die blessure hinderde hem echter niet in de kwalificatie. “Het voelt goed om wéér op de eerste rij te staan”, zei Fabulous Fabio. “Als dat ergens belangrijk is, is het op dit circuit.” De Sachsenring is een van de smalste banen van het seizoen. Quartararo is zich ervan bewust dat juist hier hij ook last zal hebben van zijn linkerschouder en van zijn rechterarm waaraan hij nog maar een paar weken geleden is geopereerd, met de elf linkerbochten die het circuit in het oosten van Duitsland telt. “Het wordt een lange race, dat is zeker.”

Maverick Viñales, de winnaar van de TT van Assen vorig weekend, lijkt ook in Duitsland een serieuze kanshebber. In zijn snelle ronde maakte de Yamaha-rijder een fout in bocht 12, waardoor hij niet nóg sneller kon zijn. “Anders had er wellicht een poleposition ingezeten”, dacht hij.

https://twitter.com/MotoGP/status/1147485790429208576

Viñales was opnieuw stukken sneller dan zijn teamgenoot Valentino Rossi, die maar net door Q1 kwam maar crashte in bocht 1 aan het eind van de sessie. In Q2 kwam hij niet verder dan de elfde tijd, nog net voor Danilo Petrucci die met een snelheid van 200 km crashte. De belangrijkste concurrent van Marc Marquez, Andrea Dovizioso, kwam niet door Q1. De Ducati-rijder start vanaf de dertiende plaats.

 

 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden