MotoGP: Marquez gaat voor winst op Silverstone

images_MotoGP_2015_augustus_150829_GBR_MotoGP_Marquez

Wereldkampioen Marc Marquez verliest zijn titel dit jaar vrijwel zeker, maar de Spanjaard wil zich niet zonder slag of stoot overgeven. Door met groot machtsvertoon de pole position te pakken voor de Britse MotoGP op Silverstone, maakte hij duidelijk het Jorge Lorenzo (plaats 2) en Valentino Rossi (plaats 4) zo moeilijk mogelijk te willen maken in hun duel om de titel.

In de titelstrijd gaat het tussen de twee Yamaha-coureurs, van wie Lorenzo momenteel de beste kaarten heeft. Maar er hoeft maar iets te gebeuren en Lorenzo is gezien, zo klein zijn de verschillen. Een paar slechte resultaten in de eerste helft van het seizoen wierpen Marquez ver terug, maar stukje bij beetje komt hij weer dichterbij.

Marquez maakte meteen in het begin van de kwalificatie zijn bedoelingen duidelijk door een heel scherpe tijd neer te zetten. “Even had ik het idee dat ik onder de 2.00 zou kunnen komen, maar dan moest alles 200 procent kloppen en ik zat al op de limiet. De pole position was belangrijk en dat is gelukt. Ik verwacht dat het een spannende race zal worden en hoop dat ik Lorenzo van me af kan houden.”

Lorenzo (op de foto met links zijn coach Wilco Zeelenberg) was tevreden met zijn tweede plaats. “Ik weet dat Marc heel explosief kan zijn in de kwalificatie, maar ik had niet verwacht dat het zó hard zou gaan. Die tweede plaats was het maximale, maar goed genoeg. Ik hoop dat ik morgen met een constante snelheid Marc kan verslaan.”

Marquez’ teamgenoot Dani Pedrosa wist zich de derde plaats op de eerste startrij toe te eigenen en kan daarmee aardig roet in het eten gooien. Pedrosa staat bekend als een goede starter, maar onder druk bezwijkt hij nogal eens. “Als ik een goede start heb en kan zorgen dat Marc en Jorge niet te ver bij me weglopen, kan het interessant worden,” voorspelde Pedrosa. Hij zal echter nog wel te maken krijgen met Valentino Rossi, die vanaf plaats 4 start en Pedrosa zeker het vuur aan de schenen zal leggen, omdat hij zich geen enkel puntverlies kan veroorloven.

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden