MotoGP: Oppermachtige Lorenzo met recordronde op pole

images_2016_MotoGP_05_160507_FRA_Marquez_Honda

Jorge Lorenzo is morgen in de MotoGP van Frankrijk de te kloppen man. Maar wie dat wil proberen, moet wel echt van goeden huize komen, want er staat al twee dagen geen maat op de man van Mallorca. Met een recordronde pakte hij de pole position. “Dat het zo’n goede rondetijd zou worden, had ik zelf ook niet verwacht,” bekende de Yamaha-coureur.

Hard werken aan zelfs de kleinste details. Dat was volgens Lorenzo het geheim van zijn succes in de kwalificatie. “Alles klopte, maar daar hebben we ook veel voor gedaan,” zei hij. “Het was heel goed dat de omstandigheden hetzelfde zijn gebleven: goede temperatuur, droog. Daardoor kun je verder bouwen en ook aan details werken. Dat heeft zich uitbetaald in een vrijwel perfecte ronde. Ik maakte nog een foutje in bocht 8, maar dat had verder geen gevolgen. Deze rondetijden kan ik in de race niet volhouden. Een paar hoge 32’ers zal wel lukken, maar niet constant.” 

Pedrosa en Yamaha ontkennen deal

Tussen het gebrul van de motoren door gonsde het opnieuw van de geruchten op het Bugatti-circuit, onderdeel van het circuit waar de legendarische 24 uur van Le Mans wordt gehouden. Spaanse media meldden vanochtend zeker te weten dat er een deal is tussen Dani Pedrosa en Yamaha om de vacature-Lorenzo op te vullen, maar zowel het team als de coureur in kwestie ontkenden in alle toonaarden dat er iets beslist is. De resultaten in de kwalificatie kunnen voor Pedrosa echter wel reden te meer zijn om snel tot overeenkomst te komen, want de elfde plaats is niet waar de kleine Spanjaard thuis hoort.

Marquez best of the rest

Honda-teamgenoot Marc Marquez bracht het er een stuk beter vanaf op de tweede plaats, voor Andrea Iannone die de derde man op de eerste startrij is, ondanks een crash in de kwalificatie. Valentino Rossi kreeg geen perfecte ronde aaneen geregen en moet genoegen nemen met een start vanaf plaats 7. 

Foto's: Yamaha en Honda

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden