MotoGP: Pole position en crash voor Marquez in Aragon

images_MotoGP_2015_september_150926_ARA_MotoGP_Marquez

Nog niet eerder werd er een ronde op Motorland Aragon gereden binnen 1.47. Tot vandaag Marc Marquez het presteerde om 1.46,635 te rijden in de kwalificatie voor de MotoGP van Aragon. Op het uitdagende circuit in het binnenland van Spanje kon hij die tijd niet meer verbeteren. Bij een laatste poging deed Marquez ietsje te veel zijn best en dat moest hij bekopen met een schuiver in de grindbak.

Dat Marquez zijn snelste ronde reed terwijl hij nog niet eens tot het uiterste ging, zegt veel over waar de Spanjaard staat. Gisteren ging het nog helemaal niet zo geweldig, maar zijn Repsol Honda Team experimenteerde flink met de afstelling van de machine en dat betaalde zich uit.

Tot de opleving was het een en al Jorge Lorenzo wat de klok sloeg op Aragon. Met zijn Yamaha was Lorenzo een klasse apart. Hij was dan ook tevreden met de prestatie tot nu toe. “Het gaat goed. De motor is gedurende het seizoen veel verbeterd en dat merk ik vooral hier heel goed. Ik ben daar ook echt trots op. Dat ik nu de tweede tijd heb gereden – ach… Marc is in de kwalificatie moeilijk te verslaan, doordat hij zo explosief kan rijden. Ik heb een poging gedaan, maar de voorband was niet nieuw en ik durfde niet 110 procent te gaan. Maar de setup voor de race is goed. We zitten dichtbij perfectie.”

Andrea Iannone, die met zijn Ducati de derde tijd neerzette, presteerde ook voor zichzelf boven verwachting. De Italiaan rijdt met een schouderblessure en de pijn bezorgt hem veel last. “Tien ronden kan ik het wel volhouden, maar daarna wordt het moeilijk,” wist hij, zichzelf daarmee wegstrepend voor een podiumplaats morgenmiddag.

Marquez noch Lorenzo durfde voorspellingen te doen voor de race. “Hoe de banden zich houden, wordt cruciaal,” stelde Marquez. “Het wordt naar verwachting iets minder warm dan vandaag, waardoor de slijtage iets langer kan uitblijven, maar uiteindelijk wordt het toch tricky en zal de grip met name aan de linkerkant snel minder worden.”

Marquez verwachtte dat ook Dani Pedrosa en Valentino Rossi zich snel vooraan zullen melden. Voor met name Rossi staat er veel op het spel. Hij heeft een voorsprong van 23 punten te verdedigen en kan zich niet veroorloven veel te verliezen aan zijn teamgenoot Lorenzo. 

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen